به طور کلی با اتمام ساخت و ساز آپارتمان و اخذ پایانکار در ادامه لازم است. نقشه تفکیک آپارتمان توسط کارشناس نظام مهندسی تهیه شود. در واقع به جهت اخذ سند تک برگ از اداره ثبت اسناد برای هر یک از واحد های آپارتمانی لازم است. تفکیک آپارتمان انجام شود تا مساحت و متراژ دقیق هر یک از واحد های آپارتمانی معلوم شود.
انجام این عملیات تنها پس از اتمام ساخت آپارتمان کاربرد ندارد. بلکه ممکن است احتیاج شود این عملیات پیش از اتمام ساخت آپارتمان انجام شود. به عملیاتی که پیش از اتمام ساخت انجام می شود پیش تفکیک آپارتمان گفته می شود. در صورتی که افراد قصد معامله پیش فروش یا پیش خرید واحد های آپارتمانی را داشته باشند. در نتیجه لازم است مساحت دقیق هر واحد حاصل شود. تا انجام معامله با اطمینان بالا ممکن باشد.
در واقع افراد زیادی مایل به انجام معامله پیش خرید و پیش فروش واحد های آپارتمانی هستند. برای متضرر نشدن از این معامله مراجعه به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی برای انجام پیش تفکیک آپارتمان ضروری می باشد.
انجام تفکیک آپارتمان به چه دلیل است؟
به طور کلی امروزه با گسترش شهر ها و افزایش ساخت و ساز در شهر های بزرگ در نتیجه لازم است. برای همه افراد مسکن وجود داشته باشد. احداث آپارتمان ها انجام می شود تا در نتیجه کنترل تراکم در شهر انجام شود. بنابراین از جمله مزیت آپارتمان در شهر همین کنترل تراکم در شهر می باشد. زیرا در آپارتمان جعیت بیشتری نسبت به خانه های ویلایی ساکن می شود.
بعد از ساخت آپارتمان تفکیک آپارتمان مطرح می شود. سازندگان معمولا با این واژه آشنایی کامل دارند. با انجام تفکیک آپارتمان مساحت و متراژ دقیق هر واحد از آپارتمان حاصل می شود. و انجام این عملیات تخصصی از عهده کارشناس نظام مهندسی بر می آید. بعد از انجام تفکیک آپارتمان سند اولیه زمین آپارتمان باطل می شود. و برای هر یک از واحد های آن صادر می شود.
دستور العمل تفکیک آپارتمان
دستور العمل تفکیک آپارتمان شامل موارد زیر است:
- صورت مجلس تفکیکی شامل پلاک ثبتی، نوع ملک ، آدرس ملک، شماره ثبت، نام و نام خانوادگی مالک و .. می باشد.
- تفکیک آپارتمان بعد از صدور گواهی پایانکار و با توجه به آن انجام می شود.
- حدود اربعه ملک بر طبق سند ملک ذکر می شود. و می بایست با گواهی پایانکار مطابقت داشته باشد.
- تعداد پارکینگ ها و محل آن ها در ساختمان یا مشاعات می باشد. و لازم است روی نقشه مشخص و مساحت و حدود آن ها نیز معلوم گردد.
- تعداد انباری های ساختمان و همچنین مساحت آن ها در پایان کار ذکر می شود.
- قسمت های اشتراکی با ذکر مساحت و حدود آن تعریف گردد.
- دیوار فواصل بنا با مشاعات مفروز محسوب می شود.
- حیاط، حیاط خلوت، محل عبور کانال کولر و… مشاعات می باشد.
- حدود بالکن مسقف واحد اختصاصی می باشد.
- تراس هایی که راه عبور جدا دارند و سقف بام طبقه زیرین است مشاعات می باشد.
- راه پله ای که منحصرا مورد استفاده آپارتمان است. مشاعات محسوب می شود.
و…
مراحل انجام تفکیک آپارتمان
به جهت انجام تفکیک آپارتمان لازم است. مدارکی به اداره ثبت اسناد ارائه شود و مراحلی طی شود. در واقع می بایست:
- در ابتدا می بایست مالک و مالکین آپارتمان در خواست دهند. تا در نتیجه تفکیک آغاز گردد. اگر چند مالک وجود داشته باشد لازم است تقسیم نامه تنظیم شود.
- همچنین لازم به ذکر است که اخذ پایان کار و ارائه آن ضروری می باشد
- ملک نباید در رهن هیچ ارگانی باشد.
- مشخص بودن مرز های قسمت های مشاعی همچون پارکینگ
- در ادامه کارشناس نظام مهندسی به آپارتمان مراجعه خواهد کرد. تا تفکیک را انجام دهد.
تفکیک آپارتمان چیست؟
تفکیک آپارتمان به معنی جدا و مستقل سازی هر واحد می باشد. با انجام تفکیک آپارتمان علاوه بر تعیین اطلاعات دقیق هر واحد، انباری و پارکینگ و سیر قسمت ها تعیین متراژ می شود. انجام این عملیات با اتمام ساخت آپارتمان ممکن می باشد. برای انجام این عملیات تخصصی مراجعه به کارشناس نظام مهندسی انجام می شود.
نقشه پیش تفکیک آپارتمان
نقشه تفکیک آپارتمان به جهت جداسازی ساختمان انجام می شود. با تهیه نقشه پیش تفکیک آپارتمان مساحت و متراژ دقیق واحد های آپارتمانی حاصل می شود. برای انجام پیش تفکیک آپارتمان همه قسمت ها تفکیک نمی شود. این نقشه زمانی لازم است تهیه شود اشخاص قصد معامله واحد های آپارتمانی را داشته باشند در نتیجه به جهت تهیه نقشه پیش تفکیک اپارتمان می بایست اقداماتی انجام شود تا در نتیجه انجام معامله با اطمینان بالا ممکن باشد. برای انجام پیش تفکیک آپارتمان می توان به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مراجعه نمود.
پیش تفکیک آپارتمان چه زمانی قابل انجام است؟
معامله پیش فروش و پیش خرید واحد های آپارتمانی از آنجایی که پیش از پایان ساخت و ساز انجام می شود. پس مساحت دقیق هر واحد مشخص نمی باشد. به جهت انجام معامله ای مطمئن لازم است. مساحت دقیق هر یک از واحد های آپارتمانی مشخص باشد. تا در نتیجه انجام معامله بدون ضرر و زیان باشد. زیرا ممکن است افراد با انجام این معامله بدون مشخص بودن مساحت و متراژ دقیق متضرر شوند.
به جهت بر آورد مساحت و متراژ دقیق هر واحد قبل از اتمام ساخت آپارتمان برای انجام معامله مطمئن پیش خرید و پیش فروش، لازم است پیش تفکیک آپارتمان انجام شود.
برای انجام این عملیات پیش تفکیک آپارتمان می توان به کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری یا امور ثبتی مراجعه نمود. این متخصص دوره های تفکیک آپارتمان را گذرانده است. و تجربه کافی برای انجام این عملیات را دارد.
انجام پیش تفکیک آپارتمان به این صورت انجام می گیرد. که کارشناس با استفاده از متر لیزری واحد های آپارتمانی برداشت می شود. و در ادامه بعد از برداشت ترسیم نقشه پیش تفکیک آپارتمان انجام می شود. و با تهیه این نقشه در نتیجه مساحت و متراژ دقیق هر واحد معلوم می شود. در ادامه امکان انجام معامله با اطمینان بالا وجود خواهد داشت. مساحت به دست آمده از پیش تفکیک آپارتمان برابر با مساحتی است. که بعد از ساخت در سند تک برگی درج می شود.

شرکت فنی مهندسی رادین مپ، متشکل از گروه کارشناسان رسمی دادگستری، نقشه برداری و امور ثبتی فعال در تمام زمینه های امور ثبتی اعم از تهیه نقشه های (UTM) یو تی ام ادارات ثبت و شهرداریها و جانمایی پلاک های ثبتی سند های قدیمی دفترچهای و شاهنشاهی و تعیین موقعیت دقیق املاک و همچنین تفسیر عکس های هوایی برای سازمان های دولتی و قضایی و انجام کلیه استعلامات ملکی و امور فنی ملک با استفاده از بروزترین تجهیزات و مجرب ترین کارشناسان آماده ارائه خدمات به متقاضیان می باشد.
برای اخذ مشاوره رایگان و ثبت سفارش با شماره های زیر تماس بگیرید
09129277534 — 02166398316
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.